Monday, 15 October 2012

SUV BARU DARI PROTON


Sebuah model proton yang dikenali sebagai Youngman SUV telah dibangunkan oleh anak syarikat Proton Lotus Engineering. Model ini telah ditemui sedang membuat pandu uji di atas jalanraya.

Proton semakin hari semakin membara dan sayapnya makin melebar ke serata dunia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Oleh: Shah 
Pada: Mei 22, 2012 jam 12:30 pm


Melayukini.net – Gambar Proton SUV (Spy Shot) | Youngman SUV iaitu model yang dibangunkan oleh anak syarikat Proton Lotus Engineering ditemui sedang diuji di China. Menurut sumber, ianya menyerupai SUV konsep Lotus APX yang pernah dipamerkan oleh Proton satu ketika dulu. Model ini diura-urakan akan juga dikeluarkan sebagai model Proton dan bakal menjadi SUV pertama syarikat itu.  Sebelum ini ada juga spy shots rekaan dalaman SUV ini tetapi dashboardnya kelihatan seperti model Youngman L5 dan agak tidak ergonomik.


Diharapkan itu bukanlah final produk untuk SUV ini. Jika termasuk SUV ini, Lotus Engineering telah membangunkan 2 model di China iaitu model L5 dan SUV ini. Model L5 juga mempunyai rekaan yang bagus dan kenapa tidak Proton menjualnya di negara kita. Jom lihat gambar proton suv di bawah ini.Melayukini.net - Secara keseluruhannya, proton SUV tampak menarik dipandang dari pelbagai sisi. Walaubagaimanapun difahamkan model ini hanya dijual di China mungkin. Proton SUV ini juga telah dibangunkan oleh anak syarikat Proton Lotus Engineering.

No comments: